.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ανατροπή από τον Άρειο Πάγο για τη δίωξη μελών του ΤΑΙΠΕΔ

areios-pagos.jpg

ΤΑΙΠΕΔ, δικαιοσύνη, Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών εις βάρος των μελών του ΤΑΙΠΕΔ τα οποία κατηγορούνταν για απιστία σε βάρος του Δημοσίου ζήτησε ο Άρειος Πάγος.
Αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το εν λόγω βούλευμα πάσχει από «έλλειψη πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», ενώ διαπιστώνει και «εσφαλμένη εφαρμογή ποινικής διάταξης».
Μεταξύ των έξι προσώπων που παραπέμπονταν σε δίκη για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου (επίσης τρία μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, κατηγορούνταν για πλημμεληματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία), είναι τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες (ένας Ισπανός, ένας Σλοβάκος και ένας Ιταλός), οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας), και η δίωξή τους ήταν από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, στο πρόσφατο Eurogroup, όταν οι υπουργοί Οικονομικών των τριών χωρών είχαν ζητήσει να σταματήσει η νομική διαδικασία, για να επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα.
Αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του υπ' αριθμ. 999/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών είχαν καταθέσει οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ιωάννης Γιαννίδης και Νικόλαος Πατεράκης.

Δήλωση Ντομπρόβσκις

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως».
Μιλώντας στις Βρυξέλλες, αφού επισήμανε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, είχε επισημάνει ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο», είπε.
• Με στοιχεία και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παιχνίδια με τη δόση για τα... μάτια του ΤΑΙΠΕΔ
Θες δόση; Σταμάτα τη δίωξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου