.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ Η ΚΡΗΤΗ: Βάση βατραχανθρώπων SEAL στη Σούδα και drones στο Καστέλλι θέλουν οι ΗΠΑ...


ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ Η ΚΡΗΤΗ: 
Βάση βατραχανθρώπων SEAL στη Σούδα και drones στο Καστέλλι θέλουν οι ΗΠΑ...

Τη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας επιθυμούν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Όπως σημειώνεται, τον προηγούμενο καιρό είχαν λάβει χώρα συχνές συνεκπαιδεύσεις αμερικανικών και ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως όλο και λιγότερες αποστολές Αμερικανών καταδρομέων σε περιοχές όπως η Συρία γίνονται από το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
Επίσης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ΗΠΑ ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), ενώ δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο.
Το Καστέλλι ενδιαφέρει τους Αμερικανούς κυρίως για τη στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones- UAV). Αν και τέτοιο αίτημα είχε διατυπωθεί παλαιότερα και είχε απορριφθεί (επί κυβερνήσεως Σαμαρά), σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ τώρα γίνονται προσπάθειες να συνδεθεί το ζήτημα σύνδεσης του αιτήματος αυτού με την παραχώρηση, μεταξύ άλλων, με μακροχρόνια μίσθωση (leasing) UAV, που θα καλύψουν τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης, μοντέλο που προκρίνεται από το ΓΕΕΘΑ και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», επίσης, η Αθήνα ζητά από τις ΗΠΑ την προμήθεια δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο. Τα αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke» προς το παρόν δεν αποδεσμεύονται από τις ΗΠΑ, για πολιτικούς και εν μέρει οικονομικούς λόγους.
_____________
Καθημερινή | http://agonaskritis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου