.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η τραγωδία των πυρκαγιών και το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση Τσίπρα

Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανένας δεν ξεχνάει!
        Η ΚΑΚΟΨΥΧΗ αληταμπουρία των βολεμένων...      

    Του Γιώργου Αλεξάτου *

Είναι πολύς ο κόσμος που καταγγέλλει εδώ και δύο μέρες τα όσα αποκαλύπτει η τραγωδία των πυρκαγιών σχετικά με το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζοντας την πολιτική των άλλων μνημονιακών κυβερνήσεων:
- Μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης, μόλις έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι σε θέση να επιχειρούν. Τα άλλα είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης που δεν διορθώνεται γιατί προηγούνται τα μνημονιακά πλεονάσματα. Κι ας καεί ο τόπος!
- Ούτε σκέψη για ανασύσταση του σώματος της δασοπυρόσβεσης.
- Μείωση του αριθμού των πυροσβεστών και απόσπαση εκατοντάδων απ' αυτούς για τα αεροδρόμια της γερμανικής Fraport.
- Τροπολογία για τη διευκόλυνση αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων που πέρασε μόλις πριν λίγους μήνες.
- Σε στιγμές που μία μετά την άλλη περιοχές της χώρας κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει αδιάφορος τις διακοπές του στη βίλα του εφοπλιστή φίλου του.
- Και το πλέον αδιανόητο: Έχουν αφήσει τους πυροσβέστες και τους εθελοντές χωρίς νερό και τροφή, με συνέπεια να απευθύνουν οι άνθρωποι έκκληση στους πολίτες για βοήθεια.
Ε, λοιπόν, με δεδομένα όλ' αυτά, και ενώ ένας κόσμος που συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την τραγικότητα των καταστάσεων και δεν βγαίνει να πει εξυπνάδες, είναι κάμποσοι εκείνοι που ακόμη και σ' αυτές τις τραγικές στιγμές προκαλούν χυδαία και ξετσίπωτα. Βρίζουν όποιον ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, χυδαιολογούν σε βάρος των πυροσβεστών, υπενθυμίζουν ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις το ίδιο αδιάφορες ήταν. Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν έτσι το συνεχιζόμενο έγκλημα σ' αυτό τον τόπο.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο όσους αυτόν τον τόπο τον πονάνε. Και να αποκαλύπτουν όλο τον βόρβορο που κρύβουν μέσα τους. Τη βρωμιά του ψυχισμού των βολεμένων χορτάτων. Ανυποψίαστοι για το πόσο γρήγορα θα μετανιώσουν γι' αυτές τους τις αθλιότητες και θα θέλουν να ξεχαστούν. Αλλά θα 'ναι αργά.

Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανένας δεν ξεχνάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου