.............................................................* επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Πάνου * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * .......................


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~


..........................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................................... Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλος με διαφημιστικό των Lidl- «Εσβησαν» τους σταυρούς στις εκκλησίες της Σαντορίνης

  ΚΟΙΝΩΝΙΑ // ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ // ΘΡΗΣΚΕΙΑ  
  Παρασκευή 1 Σεπτέμβριος 2017


 ΑΠΟΨΗ 

Οι καιροί ου μενετοί...

Οι οικονομικοί κατακτητές ή όπως επίσημα λέγονται πολυεθνικοί κολοσσοί -που με μαφιόζικο τρόπο λειτουργούν στον τόπο μας και απομυζούν την όποια αγοραστική δύναμη των καταναλωτών που πέφτουν στην παγίδα, με την πλύση εγκεφάλου που γίνεται με την επιθετική διαφήμιση κατ' εξοχήν από την τηλεόραση, σε αμφιβόλου ποιότητας και ξενικής προέλευσης προϊόντα -ξεκίνησαν και επίσημα το προκλητικό ξήλωμα συμβόλων- όπως βλέπουμε εύγλωττα στην παρακάτω φωτογραφία... Αναμενόμενη η επόμενη επίθεση τους θα είναι η Ελληνική γλώσσα... η Ελληνική σημαία, η Ιστορία και οι Αγώνες των Ελλήνων έτσι ώστε να διαγραφούν οι μνήμες και η συνείδηση μας σε ό,τι μας έχει κρατήσει από αφανισμό ως έθνος και κοιτίδα πολιτισμού. 
Πάνος Πάνου
(Tribune International)
~~~~~~~~~~~~



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα διαφημιστικό γνωστής αλυσίδας σoύπερ μάρκετ που στο έντυπο υλικό της απεικονίζονται εκκλησίες στη Σαντορίνη χωρίς όμως να έχουν σταυρό.

Η καταγγελία για το συγκεκριμένο διαφημιστικό προήλθε από το Βέλγιο και το δίκτυο RTL επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του LIDL. Αναλυτικά αναφέρουν πως «ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός».

Σύμφωνα με το RTL, η απάντηση που έλαβαν ανέφερε «αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία».

Αν και δεν εξήγησε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στο διαφημιστικό
έντυπο τοπίο χωρίς σύμβολα ή συμβολισμούς.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες και η εταιρεία εξέδωσε
 ανακοίνωση που ανέφερε «η πρόθεσή μας δεν ήταν 
να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών 
συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε 
ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες 
και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, 
τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν».


_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου